Groenland, Kalaallit Nunaat

Weinig landen spreken zo tot de verbeelding als Groenland. Bij BIBLIOTREK hebben we echter niet veel producten over Groenland in ons gamma. De producten die we in ons aanbod hebben, zijn echter zeer kwalitatief. Zo is er bijvoorbeeld “Greenland Trekking – trekking in the arctic circle”, een gids van Cicerone Press. Deze neemt u mee over het westelijke gedeelte van Groenland tijdens de ijsvrije periode. De reeks wandelgidsen Groenland is klein, maar kan u een overgelijkbaar wandelavontuur bezorgen. Groenland biedt enorme ijskappen, de Inuit, de hondensleeën, de ijsbergen, de zeehonden, het poollicht, de poolnacht en zo veel meer. Onder de poolcirkel kunt u genieten van eindeloze dagen, want de zon beweegt zich ’s nachts maar heel even tot net onder de horizon. Zwerven over sneeuwvelden en wandelen langs de met ijsbergen gevulde fjorden, om tot slot in het avondlicht zittend voor uw tent u te laten betoveren door het fascinerende schouwspel van de Aurora Borealis, beter bekend als het noorderlicht.

Resultaten per pagina wijzigen ...
Trekkinggids, Greenland trekking in the Arctic Circle Trail (9781852846244) Cicerone
€ 22,95
Lees meer

Trekkinggids, Greenland trekking in the Arctic Circle Trail Cicerone • 9781852846244

Dit artikel behoort tot onze best verkochte artikelen!

Trekkinggids, Greenland trekking in the Arctic Circle Trail (9781852846244) Cicerone Productomschrijving: Een onmisbaar handboek voor iedereen die de Noordpool Cirkel Trail wenst af te lopen.  Op iets meer dan 100 kilometer lang, neemt hij 7 tot 10 dagen in beslag om af te leggen, de Arctic Circle Trail kruist het grootste ijs-vrije deel van West-Groenland. Deze prachtige trekkingroute lig…

 Groenland, Kalaallit Nunaat

Groenland beschikt over redelijk wat wandelroutes, variërend van gemakkelijk tot moeilijk, met afstanden tussen de 20 en de 250 km. Zo zijn er routes in Kujalleq, Nordgrønland, Østgrønland, Qaasuitsup, Qeqqata, Sermersooq en Vestgrønland, verdeeld over een enorme bewandelbare ijsschots die tot de grootste ijsmassa’s van de wereld behoort. In tegenstelling tot andere landen, is Groenland geen land waar u zomaar overal kunt gaan wandelen. Door het klimaat en de aanwezigheid van ijs is veiligheid een thema en is specifieke ervaring nodig. Voor de meeste wandelaars is begeleiding door een avonturenorganisatie dan ook geen overbodige luxe. Groenland kan gevaarlijk zijn voor mensen zonder kennis van de omgeving.

Wie van uitdagende routes houdt, wordt in Groenland op zijn/haar wenken bediend. Kustwandelingen, trekken in en rond de fjorden, tot wandelen over de ijsmassa, Groenland heeft heel wat in petto voor wie op zoek is naar een avontuurlijke ervaring. Een goede voorbereiding is echter essentieel, want het kan er extreem koud worden. Sommige wandelaars kiezen er daarom bewust voor om tijdens de zomermaanden naar Groenland te reizen. De reeks wandelgidsen Groenland van BIBLIOTREK zorgt voor een pak nuttige informatie zodat u voorbereid op reis kunt gaan en raad weet met bepaalde situaties die zich tijdens uw reis kunnen voordoen.

In tegenstelling tot wat soms wordt gedacht, is Groenland geen volledig verlaten gebied. Het ijs is ook niet overal aanwezig, ook al door het wegtrekken van de ijsmassa door de opwarming van de aarde. De afgelopen decennia zijn sommige delen van Groenland meer en meer toeristisch aan het worden, iets waar u rekening mee kunt houden bij het uitstippelen van uw reis. Als hoofdattractie is er de IIusissat IJsfjord bij het dorp IIusissat, vroeger Jacobshavn, in het westen van Groenland. U wordt er geconfronteerd met een muur van ijs op 250 km van de poolcirkel en de meest actieve gletsjer ter wereld, die 19 meter per dag beweegt en door de UNESCO uitgeroepen werd tot Werelderfgoed. Groenland staat voor ijs, koude temperaturen, wilde dieren en vooral rust. Met zijn ijskap die 3 miljoen jaar geleden ontstond, is Groenland het grootste eiland ter wereld en wordt het hoe langer hoe meer door wandelaars aanzien als een wandelparadijs met een majestueuze uitstraling. Bereid u goed voor met de wandelgidsen Groenland van BIBLIOTREK en maak van uw reis een onvergetelijke ervaring.

 

 

Bibliotrek gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. OK