Fietsgidsen Kroatië BIBLIOTREK

Kroatië, het land van de reizende zon, en de blauwe zee. Met zijn eigenaardige vorm is Kroatië begrensd met vele buurlanden. De Kroatische cultuur is rijk aan diversiteit en invloeden. De Kroatische cultuur is onder te verdelen in een Centraal-Europese en mediterrane cultuur waarin ook kenmerken van de Balkan zijn verweven. Fietsen daarentegen, in Kroatië is een gloed nieuw fenomeen, en bijgevolg relatief onbekend als fietsgebied. Op dit moment bestaan er weinig fietsgidsen. De uitgever Compass Karten, is er met een aantal uitgekomen. De kaarten reeks Fietsgidsen Kroatië een klein begrip binnen het BIBLIOTREK gamma.  Als fietsgebied is Europa deze regio nog beetje bij beetje aan het verkennen. Algauw komen ze van ver om Kroatië in zijn moderne staat plat te lopen.


Resultaten per pagina wijzigen ...
Fietsgids / Istrien - Istrië Kroatiën (9783850006163) Bikeline
€ 13,95
Lees meer

Fietsgids / Istrien - Istrië Kroatiën Bikeline • 9783850006163

Fietsgids / Istrien - Istrië Kroatiën (9783850006163) Bikeline Productomschrijving: 20 fietstochten, al dan niet combineerbaar met andere bestaatnde routes. Istrië - de Adriatische schiereiland met typisch mediterrane - Venetiaanse en Kroatische invloeden zal u inspireren! Het biedt een flatscreen aan zandstranden in het westen en het zuiden, steile kliffen met een prachtig uitzicht op…

 Fietsgidsen Kroatië BIBLIOTREK

Kroatië beschikt over een pak UNESCO geklasseerde gebieden op de werelderfgoedlijst. De oude stad van Dubrovnik, het Historisch complex van Split met het paleis van Diocletianus, het Nationaal park Plitvicemeren, de Historische stad Trogir, de St. Jacobus kathedraal in Šibenik, & de Vlakte van Stari Grad. Al deze gebieden dragen bij tot de verbeelding van het Kroatische wandellandschap. Het effect op de fietser is groot. De reeks Fietskaarten Kroatië bij BIBLIOTREK is aan de kleine kant, maar niettegenstaande, zijn er wel degelijk gidsen die Kroatië compleet omvatten.

Kroatië is thans grotendeels bekend om zijn Dalmatiër kust. Een kust lengte met ruige baaien, en duizenden eilanden die de regio tot een unieke omgeving maakte. Talloze toeristen komen elk jaar terug naar Kroatië om de nog steeds onbevlekte natuur te bewonderen. Wandelen op deze eilanden staat zelfs centraal in vele kaarten en gidsen. Om een unieke reis mee te maken, ga wandelen in Kroatië, hoe meer naar de kust hoe groener alles word. Gezien de vorm van het land, is Kroatië sterk bezig met zijn vele grenzen. Slovenië, Hongarije, Servië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en via de Adriatische Zee ook Italië.

Unieke plaatsen in Kroatië steevast opgenomen in de reeks Fietsgidsen Kroatië bij BIBLIOTREK, zijn: graslanden, meren en heuvels in het continentale noorden en noordoosten, Centraal-Kroatië en Slovonië, deel van de Pannonische vlakte. Het dichtbebost berggebied bij Lika en Gorski Kotar, deel van de Dinarische Alpen. De rotsachtige kustlijn langs de Adriatische Zee, Istrië en Dalmatië. Kroatië telt een groot aantal nationale parken en natuurparken. Er zijn meer dan duizend Kroatische eilanden, waarvan Cres en Krk de grootste zijn. Het verleden van Kroatië, en wat er allemaal gebeurde in een vorige tijd, staat vandaag de dag volledig los van de toerisme, want Kroatië floreert weer, en niets kan de menigte tegen houden die zich in de natuur wil gooien.

 

Bibliotrek gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. OK