RAVèL routes in BelgiëRAVèL routes in België

RAVèL-routes in België zijn er voldoende, ze zijn opgesplitst in 3 grote categoriën: 45 lokale RAVèL-routes soms cikelvormige routes, soms van plaats naar plaats, en ze zijn genummerd tot ongeveer een 49-tal stuks. Dan heeft u de 10 Régionale RAVèL-routes, en "last but not least" de 4 Internationale RAVèL-routes, die neerkomen op routes langs delen van de Eurovélo-routes inclusief de Vennbahn. RAVèL-routes zijn enkel te verkrijgen in de Franstalige- of het hele Waalse grondgebied van België, althans die zijn toch in kaart gebracht. Je vindt die in de provincies: Luik, Namen, Waals Brabant en de provincie Luxemburg. Ze bestaan allemaal uit verschillende soorten ondergronden als je die samen legt, zo lopen er over voormalige tein- en trambeddingen, jaagpaden, rivieren en kanalen, fietspaden en verbindingswegen. Het Waals Gewest is de beheerder van het RAVel-Netwerk. Voor wie interesse heeft in RAVèL-routes die kan zijn hartje ophalen op ongestoorde wandel- en fietspaden. Ze zijn bedoeld om verkeer te mijden, en als het even kan zelfs andere mensen.De best geplaatste aanbieder van wandel- en fietskaarten uitgever die in België de RAVèL-routes toevoegd aan hun gamma is het zeer gekende "Nationaal Geografisch Instituut".


Resultaten per pagina wijzigen ...
Wandelkaart Stavelot & Francorchamps - NGI
€ 8,95
incl. BTW
Lees meer
Nationaal Geografisch Instituut

Wandelkaart Stavelot & Francorchamps - NGI • 9789462356146

Door: Nationaal Geografisch Instituut – Gepubliceerd: 29 juni 2023

Wandelkaart - Stavelot & Francorchamps - NGIB Productomschrijving: Met duidelijk aangegeven wandelroutes, GR-paden en zelfs RAVEL-routes, is deze gloednieuwe kaart van Stavelot een allesomvattende hebbeding om uw wandelingen vanaf te lezen. Omvat: Stavelot, Francorchamps, Coo Topografische kaart met: - Wandelroutes - GR5, GR14, GR56, GRP571, GRP573 - RAVeL 44a, RAVeL45 - Be…

Wandelkaart Jalhay- Spa- Theux & Stavelot - NGI
€ 10,95
incl. BTW
Lees meer

voorraad (1) stuk

Nationaal Geografisch Instituut

Wandelkaart Jalhay- Spa- Theux & Stavelot - NGI • 9789462356276

Door: Nationaal Geografisch Instituut – Gepubliceerd: 29 juni 2023

Wandelkaart Jalhay- Spa- Theux & Stavelot - NGIB Productomschrijving: Deze gloednieuwe wandelkaart van de regio iets buiten verviers in de Waalse Ardennen, omvat 85 gemarkeerde wandelingen om te ontdekken. De kaart is een omvattende wandelkaart die meerdere gemeentes mee op 1 kaart zet. Iets wat er tegenwoordig niet veel meer wordt gedaan. Omvat: Jalhay / Spa / Stavelot / Theux Top…

Waar vindt ik de RAVèL-routes in BelgiëWaar vindt ik de RAVèL-routes in België

Waar vindt ik de RAVèL-routes in België? In België bieden de RAVeL-routes (Réseau Autonome des Voies Lentes) een netwerk van schilderachtige, verkeersvrije paden die ideaal zijn om te fietsen, wandelen en paardrijden. Gedetailleerde informatie over deze routes vind je op de officiële RAVeL-website, met interactieve kaarten en routebeschrijvingen. Veel regionale bureaus voor toerisme bieden ook brochures en kaarten voor RAVeL-routes. Apps zoals AllTrails bieden beoordelingen van gebruikers en kaarten voor het plannen van je RAVèL-avontuur. Fietsliefhebbers kunnen ook informatie vinden bij lokale fietsclubs en forums, waar vaak persoonlijke ervaringen en tips voor het navigeren over deze paden worden gedeeld. Of je nu in België woont of er op bezoek bent, deze bronnen zullen je helpen om de prachtige RAVeL-routes in België te ontdekken en ervan te genieten. Hier bij Bibliotrek.be bieden wij alle mogelijke kaarten die de verschillende routes op hun kaarten hebben bij gezet. Wandelen en fietsen in België hoeft daarvoor niet langs de RAVèL paden te lopen, onze pagina's Wandelkaarten Belgie en Fietskaarten België hebben heel wat in petto.

Het Waals Gewest & hun RAVèL-routesHet Waals Gewest & hun RAVèL-routes

Het Waals Gewest is een Franstalige regio in het zuiden van België, bekend om zijn schilderachtige landschappen en rijke culturele erfgoed. Een van de opvallende kenmerken van de regio is het uitgebreide netwerk van RAVeL-routes (Réseau Autonome des Voies Lentes), die speciale paden bieden voor fietsers, wandelaars en ruiters. Deze routes zijn aangelegd langs niet meer gebruikte spoorlijnen, jaagpaden langs kanalen en oude tramlijnen en bieden veilige, schilderachtige en autovrije routes door het hart van Wallonië.

Het RAVeL-netwerk in Wallonië strekt zich uit over meer dan 1.440 kilometer en verbindt charmante dorpjes, historische sites, natuurparken en bruisende steden. De belangrijkste routes zijn de RAVeL 1, die langs de rivier de Maas van Namen naar Luik loopt en adembenemende uitzichten en culturele bezienswaardigheden biedt. De RAVeL 2 volgt de rivier de Samber en verbindt Charleroi met Namen, langs industrieel erfgoed en weelderig platteland.

Het verkennen van deze routes is gemakkelijk met behulp van gedetailleerde kaarten en gidsen die beschikbaar zijn op de officiële RAVeL-website en de website van Wallonië Toerisme. Deze bronnen geven essentiële informatie over de route, bezienswaardigheden en voorzieningen onderweg. Of je nu een fervent fietser, een gewone wandelaar of een natuurliefhebber bent, de RAVeL-routes in Waals Gewest bieden een unieke en plezierige manier om de landschappelijke schoonheid en culturele rijkdom van Wallonië te ervaren.

Terug naar boven