Op reis naar AndorraOp reis naar Andorra

Reisgidsen Andorra is bij Bibliotrek zo'n locatie uit de duizend. Het land staat voor Bergen tot 2000 meter hoog, wandelen en toerisme. Andorra ligt in een spaciale locatie in de Oostelijke Franse Pyreneeën tegen de grens met het Baskenland. Voor wie interesse heeft in de dwergstaat Andorra als reisbestemming, die moet graag wandelen, want wandelen en skiën buiten de seizoensmaanden dan, zijn zo de bezignsheden van Andorra.  Net als Zwitserland, is Andorra geen lid van de Europese Unie. Andorra leeft van de toerisme, en men spreekt er de Catalaanse taal. la Vella is er de hoofdstad, als ook is er Escaldes-Engordany, Sant Julià de LòriaEncamp. Dit zijn zo de belangrijkste steden. Andorra is een ideaal wandelland, want tijdens de seizoensmaanden door zijn hogere ligging, is het klimaat er een stukje koeler, en wie kan er tegenwoordig tijdens de zomermaanden geen lagere temperaturen gebruiken. Het ideale land dus.


Resultaten per pagina wijzigen ...
Reisgids Andorre - Petit Futé
€ 13,95
incl. BTW
Lees meer

Reisgids Andorre - Petit Futé • 9782305092157

Door: Petit Futé – Gepubliceerd: 16 augustus 2023

Reisgids Andorra - Andorre van Petit Futé Productomschrijving: Andorra, genesteld in het hart van de Pyreneeën, is ook een subtiele mix van wilde natuur en cultuur. De ongerepte bergen, die afhankelijk van het seizoen te voet, per mountainbike, quad of op ski's verkend kunnen worden, bevatten schatten van de Europese biodiversiteit en beschikken over het grootste skigebied in de Pyreneeën.…

Wat moet je weten over dit land?Wat moet je weten over dit land?

Andorra is klein, maar is wel gelend voor zijn wandelroutes, en perfect als reisbestemming voor wie opzoek is naar zuivere berglucht en rustige bergwandelroutes. Het land biedt een mild klimaat tijdens de seizoensmaanden door zijn hogere ligging.  Andorra bestaat nog slecht uit 30% van zijn bevolking uit de echte Andorrees, en de rest zijn Spaans, Frans en Portugees. Het land is een parel in de zomer en is zeer toegangkelijk. Controle aan de grenzen wordt op een minimum gehouden.

Hoe geraak je in dit land?Hoe geraak je in dit land?

Andorra is een zeer toegangkelijk land. De grenzen zijn , ondanks Andorra geen lid is van de Europese Unie, zeer toegangkelijk, en de grenscontroles worden weinig streng toegepast. Dit afhangkelijk van wat er gaande is in de maatschappij. Visums zijn niet nodig voor Andorra, en ook is het van alle kanten toegangkelijk. 

Welke uitgevers bieden u hier wandelkaarten of wandelgidsen?Welke uitgevers bieden u hier wandelkaarten of wandelgidsen?

De meest gekende uitgevers voor wandelroutes, of reizen naar Andorra zijn Editorial Alpina (Wandelkaarten), Cicerone Press (wandelgidsen) Petit Futé (reisgidsen) enz.

Terug naar boven