Wandelgidsen Polen BIBLIOTREK

Polen, officieel de Republiek Polen is een land in Midden-Europa. In het westen wordt het begrensd door Duitsland, in het zuiden door Tsjechië en Slowakije, en in het oosten van het land door Litouwen, Wit-Rusland en Oekraïne,  in het noorden door de Oostzee en de Russisch exclave Kaliningrad. Polen is voor ons meer een boslandschap, en de overgang van Europa naar Rusland. Heel veel van de wandelroutes in polen zijn  seizoensgebonden. In de winter kan Polen echte Russische temperaturen benaderen, met als gevolg dat de wandelroutes er veranderlijk bijliggen. Het thema wandelgidsen Polen is bij BIBLIOTREK nog relatief klein, aangezien er niet echt veel uitgevers zijn die zich op het Poolse landschap toespitsen. Ondanks de Karpaten in Polen liggen, is deze bergketen eveneens niet echt goed gekend. Wenst u een kijkje te nemen bij de kaarten Polen i.p.v. de gidsen ? > Wandelkaarten Polen.


Resultaten per pagina wijzigen ...
Wandelgids / Masuren, Ermland & Rominter Heide Polen (9783763344307) Rother
€ 15,95
Lees meer

Wandelgids / Masuren, Ermland & Rominter Heide Polen Rother • 9783763344307

Wandelgids / Masuren, Ermland & Rominter Heide Polen (9783763344307) Rother Productomschrijving: De betoverende heuvels en meren in Noord-Oosten van Polen zijn een populaire bestemming, en word vaak bezocht, en dat niet alleen door de oudere residenten of hun nakomelingen. Deze dunbevolkte regio werd ontwikkeld voor toeristen, maar bied ook het beste aanbod aan unieke natuur, voor ondermee…

Wandelgids High Tatras Slovakia & Poland incl. Western & White Tatras (9781852848873) Cicerone
€ 24,95
Lees meer

Wandelgids High Tatras Slovakia & Poland incl. Western & White Tatras Cicerone • 9781852848873

Wandelgids High Tatras Slovakia & Poland incl. Western & White Tatras (9781852848873) Cicerone Productomschrijving: De Hoge Tatra of Hoge Tatra zijn een bergketen langs de grens in het noorden van Slowakije in de regio Prešov, en het zuiden van Polen. Ze zijn een deel van het Tatra-gebergte keten. Het gebergte grenst aan de Belianske Tatra in het oosten, de Podtatranská kotlina in het zuid…

 Wandelkaarten Polen BIBLIOTREK

In het Tatragebergte, als onderdeel van de Karpaten, ligt het hoogste punt, de Rysy op 2499 meter. In het oosten ligt het grootste restant van het Europese oerbossen, het oerbos van Białowieża, die dermate omvangrijk is, dat men Polen als bosland gaat aanzien. In polen, wat ergens wel de wandelkaarten kan aanspreken, vind men de vele bezienswaardigheden die Polen bezit, zoals het historische centrum van Krakau, uiteraard ook het laatst vermelde “Woud van Bialowieza” die gedeeltelijk in Wit-Rusland ligt. Het historische centrum van Warschau, de oude stad Zamość, de middeleeuwse stad Toruń, en ga zo maar door. Meer dan een paar redenen dus om Polen op uw wandellijst te zetten.

Aan wie een tocht door Polen overweegt, kan slechts één duidelijke boodschap worden meegegeven, die u op uw route hier en daar wel zult tegenkomen, en dat is een bepaalde niveau van armoede. Zeker bij de boeren en de achterliggende dorpen. Hoe dan ook is de vriendelijkheid hier door de armoede een stuk groter dan de steden. Poolse mensen zijn bekend om hun rustige aard, en eveneens om hun werkkrachten.

Wie overweegt polen op de lijst te zetten, die kan van overal beginnen wandelen, overal zijn aansluitende paden, die van Polen een soort cirkelvormig wandelland maken. Polen is ook de locatie waar de wereldbekende plaats van Auschwitz-Birkenau is gelokaliseerd. Voor wie als wandelaar of fietser interesse heeft om dergelijk bezienswaardigheden mee te pikken langs de weg. Wenst u een kijkje te nemen bij de kaarten Polen i.p.v. de gidsen ? > Wandelkaarten Polen.

Bibliotrek gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. OK