Wandelgidsen Groenland Bibliotrek

Weinig landen spreken zo tot de verbeelding als de reeks wandelgidsen Groenland. Bij BIBLIOTREK hebben we hier echt niet veel van in ons gamma. Het weinige die er wel is, zijn natuurlijk bestsellers geworden. Zo heb je “Greenland Trekking – trekking in the arctic circle” Een gids van Cicerone Press. Een gids die u meeneemt over het westelijke gedeelte van Groenland, tijdens de ijsvrije periode van Groenland. De reeks wandelgidsen Groenland, is een kleine maar een weliswaar krachtige wandel boodschap. Groenland bied enorme ijskappen, de Inuit, de hondensleeën, de ijsbergen, de zeehonden, het poollicht, de poolnacht. onder de poolcirkel kun je genieten van de eindeloze dagen, want de zon gaat ’s nachts maar even net onder de horizon. Zwerven over sneeuwvelden en langs de met ijsbergen gevulde fjorden. In het avondlicht kun je voor je tent zittend genieten van een fascinerend schouwspel van de Aurora Borealis, het noorderlicht voor de initiërende.


Resultaten per pagina wijzigen ...
Trekkinggids, Greenland trekking in the Arctic Circle Trail (9781852846244) Cicerone
€ 22,95
Lees meer

Trekkinggids, Greenland trekking in the Arctic Circle Trail Cicerone • 9781852846244

Dit artikel behoort tot onze best verkochte artikelen!

Trekkinggids, Greenland trekking in the Arctic Circle Trail (9781852846244) Cicerone Productomschrijving: Een onmisbaar handboek voor iedereen die de Noordpool Cirkel Trail wenst af te lopen.  Op iets meer dan 100 kilometer lang, neemt hij 7 tot 10 dagen in beslag om af te leggen, de Arctic Circle Trail kruist het grootste ijs-vrije deel van West-Groenland. Deze prachtige trekkingroute lig…

 Wandelgidsen Groenland Bibliotrek

Groenland beschikt over redelijk vele wandelroutes, variërend van gemakkelijk tot moeilijk. Routes tussen de 20 en de 250km. Zo heb je routes in Kujalleq, Nordgrønland, Østgrønland, Qaasuitsup, Qeqqata, Sermersooq & Vestgrønland. Verdeeld over het ganse bewandelbare ijsschots, die tot de grootste ijsmassa’s van de wereld behoort. Men kan niet overal gaan wandelen, hier, in tegenstelling tot andere landen, heerst het onderwerp veiligheid!. Voor mensen zonder ijservaring, of wandelervaring, is vergezeld zijn, of samen gaan met een avonturen organisatie geen overbodige luxe. Groenland kan gevaarlijk zijn, voor mensen zonder kennis van de omgeving.

Wij van uitdagende routes houd, kan zich op Groenland zeker vinden. Van kust wandelingen, in- en rond de fjorden, tot een delen over de ijsmassa van Groenland zelf. Een goede voorbereiding is essentieel voor Groenland, want het kan er serieus spoken, en extreem koud worden, waarvoor sommigen dan kiezen om Groenland in de zomermaanden aan te doen. De reeks wandelgidsen Groenland van BIBLIOTREK past hier dik in het geheel. Een wandelgids van Groenland meedoen is een gigantisch pak informatie steeds bij de hand voor alle mogelijke situaties die u alles kunnen bieden waaraan u denkt. En neen Groenland is geen 100% ijsmassa waar geen mensen wonen.

Groenland is een hoe langer hoe meer toeristisch aan het worden gezien het wegtrekken van de ijsmassa. Een onderwerp die in geen geval een leuk onderwerp vormt, maar die wel degelijk van pas komt bij de keuze van uw avontuur. Als hoofd attractie is er de IIusissat IJsfjord, bij het dorp IIusissat vroeger Jacobshavn in he Westen van Groenland. Een muur van ijs op 250 km van de poolcirkel, en de meest actieve gletsjer ter wereld, die 19 meter per dag beweegt en uitgeroepen werd als Werelderfgoed door de UNESCO. Groenland staat voor ijs, koude temperaturen, wilde dieren en vooral rust. Groenland is het grootste eiland ter wereld met zijn ijskap die 3 miljoen jaar geleden ontstond. Een wandelparadijs intussen, is Groenland een majestueuze bestemming geworden, en met de reeks wandelgidsen Groenland van BIBLIOTREK geraak je er overal bij.

Bibliotrek gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. OK