Fietsen in RoemeniëFietsen in Roemenië

Met de fietskaarten Roemenië van Bibliotrek. Roemenië is een speciaal land waar er weinig van wordt gehoord in het Europese nieuws maar evenzeer is dit een land van contrasten, en mooie natuurlijke elementen. Roemenië ligt in Zuid-oost Eurpa en leunt aan tegen de Zwarte Zee, Bulgarije, Servië, Oekraïne, Hongarije en Moldavië. Roemenië kent vele culturen aangezien het omring is door Slavische landen. Vanuit Boekarest, Brasov, Busteni, Săvădisla bijvoorbeeld zijn er enkele mooie routes tot een stuk buiten de stad en terug. De bergen daarentegen van Fagaras, beleefd u de Transfăgărășan fietsroute, een bochten spel door de bergen met prachtige gebieden om u heen. Fietskaarten Roemenië zijn bij Bibliotrek niet het hoofd onderwerp, maar toch is hier vraag naar. Als je wil fietsen in Roemenië, dan start je best vanuit Sibiu, in tegenstelling met Boekarest. Sibiu is een veel betere met landelijk gelegen locatie om vanuit te starten. Van hieruit bedwing je de Poiana Sibiului, de route van Rasinari naar Paltinis. Van hieruit liggen de Karpaten bijna aan je voeten. In deze omgeving vindt u prachtge routes en kleppers om tegenop te fietsen als u daar zin heeft. We hebben ook Fietsgidsen van Roemenië bij Bibliotrek.


Resultaten per pagina wijzigen ...
Fietskaarten Set 3 Eurovelo 6 Boedapest > Zwarte Zee - Huber
€ 29,95
incl. BTW
Lees meer

Fietskaarten Set 3 Eurovelo 6 Boedapest > Zwarte Zee - Huber • 9783943752960

Door: Huber Kartographie GmbH – Gepubliceerd: 15 augustus 2022

Fietskaarten set 3 - Boedapest > Zwarte Zee - Huber Productomschrijving: Deze kaartenset omvat 8 fietskaarten met een schaal op 1:100.000. Deze keer loopt de fietstocht Eurovelo6 die in DEEL 2 aankwam in Boedapest, nu door langs de beroemde rivier de Donau, door naar de Zwarte zee. 8 Individuele kaarten in een hoesje! Ideaal voor lange fietsreizen: - Lichtgewicht en makkelijk te …

De natuur van RoemeniëDe natuur van Roemenië

Het voorjaar zou het beste moeten zijn om te fietsen in Roemenië, aan gezien het klimaat daar het best toe diendt. De bergpassen zoals de Pasul Urdele is in het vroege voorjaar mogelijk nog wel afgesloten, daarom is de temperatuur best tussen maart en begin juni, anders kan het wel wat warm worden voor fietsers. Een gekende fietsroute die een stuk door Roemenië loopt tot aan de Zwarte zee, is de De Limesroute, die start in het Nederlandse Katwijk. Ook zo'n klepper is de Donauroute, met als laatste deel startend vanuit Budapest tot in Roemenië. De IJzeren Poort fietsroute is nog zo'n speciaal geval, deze loopt van Moldova Noua tot Orsova, en is een zeer rustige route, maar zeer mooi. Voor ons is de regio van het bekende en bergachtige Transsylvanië het beste voor fietsroutes. locaties als Cluj-Napoca en Sibiu liggen perfect gelegen als uitvalsbasis voor fietsers. Fietskaarten Roemenië liggen er voor het rapen. Wie er interesse in heeft is wandelen ook een optie ment de wandelkaarten Roemenië van Bibliotrek.

Fietsen vanuit SibiuFietsen vanuit Sibiu

Fietsen vanuit Sibiu is de perfecte uitvalsbasis, gelegen in het bekende zuiden van Transsylvanië aan de voet van de zevenburgse Alpen. Hier zijn er een pak fietsroutes die heel bekend zijn. We noemen er een paar op: De route van Sibiú naar Sighisoara met 101 km route met gemakkelijke wegen. Sibiu naar Alma Vii met 63 km route, maar stuk moeilijker. Alma Vii naar Sighişoara met 48 km route met gemiddelde moeilijkheidsgraad. Cârţişoara terug naar Sibiu met 66 km evenzeer een middelmatige route. De natuur route Sibiu naar Sighișoara met 104 km lengte en een gemiddelde graad. En zo zijn er nog veel meer te ontdekken vanuit het stadje Sibiu. Fietsen in Roemenië is iets die moet gebeuren door de natuur, weliswaar langs de wegen maar de landschappen mag u niet mimssen, daar zijn ze te mooi voor.

Terug naar boven