Wandelgids Denemarken Bibliotrek

Denemarken, een land van grootschaligheid als het op natuur neer komt. Dit middelgroot Scandinavische land biedt duizenden wandelroutes aan. Bijgevolg bestaan er heel wat wandelgidsen van Denemarken. “LF” routes of “wandel knooppuntkaarten” zult u er niet meteen vinden en Denemarken blijft voor veel wandelaars natuurlijk een ietwat verre en onbekende bestemming. Maar toch is Denemarken als wandelland de moeite waard en bestaan er wandelgidsen genoeg die u wegwijs kunnen maken. Denemarken is het meest zuidelijk gelegen land van de Scandinavische landen en ligt ten zuiden van Noorwegen en ten zuidwesten van Zweden. Het is iets groter dan Nederland en bijna anderhalf keer zo groot als België. Dus wat wandelen betreft, kunt u beter goed voorbereid zijn. Bijvoorbeeld de reeks wandelgidsen Denemarken van op de drie grote eilanden Funen, Seeland en Lollend, is een waar plezier en een unieke belevenis. Dus meer dan genoeg redenen om dit grondgebied eens te ontdekken.


Resultaten per pagina wijzigen ...
Wandelgids / Dänemark - Jütland (9783763343522) Rother
€ 15,95
Lees meer

Wandelgids / Dänemark - Jütland Rother • 9783763343522

Denemarken - Jutland / Wandelen in het land tussen de twee zeeën - 50 routes NIEUWE EDITIE 2016' Productomschrijving: De sobere schoonheid van de westkust en de prachtige groene Baltische kust, het glaciale stuwwal en steile rots barrières, combineren een verscheidenheid aan prehistorische vindplaatsen en middeleeuwse gebouwen tot een aantrekkelijk natuur- en cultuurlandschap. Veel van…

 Wandelgids Denemarken Bibliotrek

Voor wie een beetje bekend is met de Scandinavische landen, zal het duidelijk zijn dat Scandinavië als wandelgebied veel te bieden heeft. Vele van de routes starten in en rond Bornholm Hovedstaden, een regio die zo’n beetje bestempeld kan worden als de Denemarkse hiking- of trekking droom. Voor wie niet thuis is in deze regio, is een wandelgids van Denemarken zeker geen overbodige luxe. Denemarken is dan ook geen simpel, noch klein landje om wandelend even eenvoudig doorheen te lopen.

Denemarken vormt de brug tussen Duitsland en Noorwegen en heeft dus heel wat verkeer in de twee richtingen. De Grote Beltbrug tussen de eilanden Funen en Seeland is bijvoorbeeld een unieke ervaring om overheen te wandelen. Hoewel de brug toch wel een aardige afstand inhoud, is dit een niet te missen fietsbelevenis in Denemarken. De reeks wandelgidsen Bibliotrek bieden vele mogelijkheden om dit land te ontdekken. Ook Hanstholm is bijvoorbeeld een aanrader en het vertrekpunt van diverse veerdiensten. De Smyril Line vaart er, en kan u wekelijks naar Seyðisfjörður (IJsland) en Tórshavn (Faeröer) brengen.

Ook de Fjord Line vaart vanuit Hanstholm naar Egersund, Stavanger en Bergen, om er maar een paar te noemen, en ook daar is wandelen toch wel een aparte ervaring. De hoofdstad Kopenhagen is dan weer een typische voorstelling van de Deense cultuur en onmisbaar voor wie houdt van een wandeltocht vol cultuur en geschiedenis. Voor wie liever op avontuur trekt, dan is er natuurlijk de uitgestrekte Deense natuur, zoals de UNESCO geklasseerd natuurgebied van de Waddenzee, een natuurmonument sinds 2014. Druk bezocht zijn ook het kasteel van Kronborg en de kathedraal van Roskilde. Deze zijn uiteraard maar een paar van de vele aantrekkingspunten, waar de reeks wandelgidsen Denemarken u naartoe kunnen brengen.

Wat wandelen betreft, doet het Deense landschap vaak aan Nederland denken door zijn platte landschap, maar natuurlijk is er rondom de unieke Deense natuur. Denemarken beschikt over 5 regio’s, de ene al meer bekend dan de andere: Nordjyland, Midtjyland, Syddanmark, Sjaelland en Hovedstaden.

Bibliotrek gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. OK