Brazilië

Zuid Amerikaanse fierheid samengepakt in een super levendig land, en tevens het grootste van Zuid-Amerika. Brazilië wordt gekenmerkt door vier grote geografische eenheden. Als eerste is er de tropische kuststrook oorspronkelijk bedekt met regenwoud. Het hoogland van Brazilië met zijn tropische regenwouden in het noorden. In het noordoosten ligt de Sertão, een serieus droog woestijngebied, tenslotte hebben we het Amazonebekken, in het noorden en het westen. Het eerste nationale park van Brazilië, die er sinds 1937 een systeem heeft voor opgezet, met name Italiaia. Sindsdien zijn er 67 nationale parken in Brazilië. Als groot land beschikt Brazilië over 18 op de UNESCO lijst geplaatste erfgoederen. De reeks van de Wandelkaarten Brazilië, Fietskaarten Brazilië, Wandelgidsen Brazilië, Fietsgidsen Brazilië & Reisgidsen Brazilië bij BIBLIOTREK, zijn samengeteld goed voor meer dan 50 art. BIBLIOTREK bied alle soorten art die uw reis naar dit land kunnen begeleiden.


Resultaten per pagina wijzigen ...
Reisgids - Brazilië (9789025756048) Dominicus
€ 24,95
Lees meer

Reisgids - Brazilië Dominicus • 9789025756048

Reisgids - Brazilië (9789025756048) Dominicus Productomschrijving: In deze reisgids wordt het enorme Brazilië uitgebreid beschreven. Je ontdekt de mooiste plekjes en zo leer je aan de hand van historische, culturele en praktische informatie deze bruisende bestemming pas echt goed kennen.

Brazilië

Brazilië is sterk beïnvloed door de Portugese cultuur, gezien ze onderdeel vormde met een voormalige Portugese kolonie. Het land kent net al een paar andere reisbestemmingen een niveau van armoede, die de mensen tot een heel anders denkende levenswijze sturen, het weinige dat ze over beschikken, zouden ze dan ook zonder nadenken met u delen. Brazilië voert ook verschillende wereldbekende producten uit zoals koffie, sinaasappelsap, sojabonen en suiker. Dus hoe je ook opneemt, als je fan bent van koffie zult u er in Brazilië wel genoeg van zien te krijgen. Brazilië is ingedeeld in 26 afzonderlijke staten en 1 federaal district, onderverdeelt onder 5 geografische regio’s.

Met zoveel nationale parken is Brazilië dan ook een mekka voor wandelaars & trekkers. Zo zijn er een paar genoteerd op de UNESCO werelderfgoed lijst zoals; het Iguaçu Nationaal park, het Serra da Capivara Nationale park, het natuurpark van Pantanal. Met 18 notities op de befaamde werelderfgoed lijst, is dit een niet te missen land, of u er nu naartoe gaat om te wandelen, te trekken, of simpelweg te genieten als toerist, het maakt niet uit. Brazilië is een land die u simpelweg moet gezien hebben. Alle nationale parken samen bedekken zelf een dikke 5% van het gehele land. Zo is het nationale park van Montanhas do Tumucumaque de grootste van het land, en ligt in de deelstaat Amapa en heeft 38.800M² KM oppervlakte. Als u hier niet kunt wandelen, dan weet u niet wat wandelen is. In 2010 waren slechts 30 nationale parken toegankelijk voor het publiek, die Brazilië dan ook tot één van de meest beschermde gebieden op aarde maakt. En dit om het boskappen tegen te gaan.

Als groot gekende deel van Brazilië heb je het Amazonewoud, ook wel de Selva genoemd, die het grootste regenwoud van de wereld is. Het regenwoud ligt in een bekken dat grotendeels door de rivier de Amazone en zijn 1100 zijrivieren wordt doorstroomd. Tot onze grootte spijt moeten we zeggen dat reeds 20% van het Amazone gebied werd ontbost. Wandelen in dit gebied is best mogelijk, maar neem uw voorzorgen. De reeks van de Wandelkaarten Brazilië, Fietskaarten Brazilië, Wandelgidsen Brazilië, Fietsgidsen Brazilië & Reisgidsen Brazilië bij BIBLIOTREK, zijn samengeteld goed voor meer dan 50 art.

Bibliotrek gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. OK