Wandelkaarten Polen BIBLIOTREK

Polen, officieel de Republiek Polen is een land in Midden-Europa. In het westen wordt het begrensd door Duitsland, in het zuiden door Tsjechië en Slowakije, en in het oosten van het land door Litouwen, Wit-Rusland en Oekraïne,  in het noorden door de Oostzee en de Russisch exclave Kaliningrad. Polen is voor ons meer een boslandschap, en de overgang van Europa naar Rusland. Heel veel van de wandelroutes in polen zijn  seizoensgebonden. In de winter kan Polen echte Russische temperaturen benaderen, met als gevolg dat de wandelroutes er veranderlijk bijliggen. Het thema wandelkaarten Polen is bij BIBLIOTREK nog relatief klein, aangezien er niet echt veel uitgevers zijn die zich op het Poolse landschap toespitsen. Ondanks de Karpaten in Polen liggen, is deze bergketen eveneens niet echt goed gekend. Wenst u een kijkje te nemen bij de wandelgidsen Polen i.p.v. de kaarten ? > Wandelgidsen Polen.


Resultaten per pagina wijzigen ...
TOPO Wandelkaart 2087 / Riesengebirge & Krkonose (9783850268653) Kompass
€ 10,95
Lees meer

TOPO Wandelkaart 2087 / Riesengebirge & Krkonose Kompass • 9783850268653

TOPO Wandelkaart 2087 / Riesengebirge & Krkonose (9783850268653) Kompass. Productomschrijving: KOMPAS kaarten bevatten alle wetenswaardigheden voor wandelaars zoals huidige paden met markers, alle aanbevolen fietsroutes en belangrijke toeristische informatie. De topografische inhoud wordt gepresenteerd in een makkelijk te lezen en duidelijk samengevatte detail. Een overzichtelijke met talr…

TOPO Wandelkaart 50 / Hohe Tauern NP, Ötztal Alpen Oostenrijk (9783990442661) Kompass
€ 17,95
Lees meer

TOPO Wandelkaart 50 / Hohe Tauern NP, Ötztal Alpen Oostenrijk Kompass • 9783990442661

TOPO Wandelkaart 50 / Hohe Tauern NP, Ötztal Alpen Oostenrijk (9783990442661) Kompass Productomschrijving: KOMPAS kaarten bevatten alle wetenswaardigheden voor wandelaars zoals huidige paden met markers, alle aanbevolen fietsroutes en belangrijke toeristische informatie. De topografische inhoud wordt gepresenteerd in een makkelijk te lezen en duidelijk samengevatte detail. Een overzichteli…

 Wandelkaarten Polen BIBLIOTREK

In het Tatragebergte, als onderdeel van de Karpaten, ligt het hoogste punt, de Rysy op 2499 meter. In het oosten ligt het grootste restant van het Europese oerbossen, het oerbos van Białowieża, die dermate omvangrijk is, dat men Polen als bosland gaat aanzien. In polen, wat ergens wel de wandelkaarten kan aanspreken, vind men de vele bezienswaardigheden die Polen bezit, zoals het historische centrum van Krakau, uiteraard ook het laatst vermelde “Woud van Bialowieza” die gedeeltelijk in Wit-Rusland ligt. Het historische centrum van Warschau, de oude stad Zamość, de middeleeuwse stad Toruń, en ga zo maar door. Meer dan een paar redenen dus om Polen op uw wandellijst te zetten.

Aan wie een tocht door Polen overweegt, kan slechts één duidelijke boodschap worden meegegeven, die u op uw route hier en daar wel zult tegenkomen, en dat is een bepaalde niveau van armoede. Zeker bij de boeren en de achterliggende dorpen. Hoe dan ook is de vriendelijkheid hier door de armoede een stuk groter dan de steden. Poolse mensen zijn bekend om hun rustige aard, en eveneens om hun werkkrachten.

Wie overweegt polen op de lijst te zetten, die kan van overal beginnen wandelen, overal zijn aansluitende paden, die van Polen een soort cirkelvormig wandelland maken. Polen is ook de locatie waar de wereldbekende plaats van Auschwitz-Birkenau is gelokaliseerd. Voor wie als wandelaar of fietser interesse heeft om dergelijk bezienswaardigheden mee te pikken langs de weg. Wenst u een kijkje te nemen bij de wandelgidsen Polen i.p.v. de kaarten ? > Wandelgidsen Polen.

Bibliotrek gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. OK