Reisgidsen Slowakije BIBLIOTREK

Slowakije bestaat voor het grootste gedeelte uit berggebied, die allemaal deel uitmaken van de Beskiden en de Karpaten. Alleen het zuidwestelijke deel en in het uiterste zuidoosten vallen er lager gelegen gebieden te bespeuren. In het thema van de Reisgidsen Slowakije bij BIBLIOTREK is hiervan voorlopig weinig van te vinden. Het land wordt begrensd door Tsjechië in het noordwesten, Polen in het noorden, Oekraïne in het oosten, Hongarije in het zuiden en Oostenrijk in het westen. Slowakije is een bekend avontuurlijk land voor wandelaars, klimmers & fietsers. De relatief weinige vlakke landschappen in Slowakije dragen bij tot de avontuur van de bergen en de natuur. Tot 1918 was Slowakije onderdeel van Oostenrijk-Hongarije en viel het onder het Hongaarse deel. De berggebieden kunnen ruwweg in twee groepen verdeeld worden, die ten noorden van de vallei van de rivieren de Váh en de Hornad, en het gebied ten zuiden daarvan. In het BIBLIOTREK thema Wandelgidsen Slowakije & Wandelkaarten Slowakije, staan meerdere gidsen die ook de gekende Karpaten omvatten.


Resultaten per pagina wijzigen ...
Reisgids / Slowakije (9789025762674) Dominicus
€ 22,95
Lees meer

Reisgids / Slowakije Dominicus • 9789025762674

Reisgids / Slowakije (9789025762674) Gottmer Dominicus Productomschrijving: Slowakije, officieel Republiek Slowakije, is een buurlanbd van Oostenrijk en Hongarije, en weerspiegelt de zeer oude trade routes tussen Wenen en het Oosten. Bratislava, de hoofdstad ontstond hier door de aanwezigheden van Wenen, en de Handelroutes die ooit werden opgezet tussen het westen en het Oosten. Reizen in …

 Reisgidsen Slowakije BIBLIOTREK

Ten noorden van de rivieren de Váh en de Hornad, bevinden zich van west naar oost, de Kleine Karpaten, de Kleine Fatra, de Tatra (op de grens met Polen), die weer wordt onderverdeeld in de Westelijke, Hoge, en de Belianske Tatra. Deze laatste zijn heel bekend onder wandelaars van over gans de wereld. In het BIBLIOTREK thema Wandelgidsen Slowakije staan meerdere gidsen die de gekende Karpaten omvatten. Ten zuiden van de vallei bevinden zich (deels) de Grote Fatra, Lage Tatra en het Slowaaks Ertsgebergte. In veel berggebieden bevinden zich veel populaire wintersportgebieden, vooral in de Hoge Tatra. In dit laatste gebergte bevindt zich ook de hoogste berg van Slowakije; de Gerlachovský štít, en de Kriváň, die voor Slowakije een belangrijke symbolische betekenis heeft. In het thema van de Wandelkaarten Slowakije bij BIBLIOTREK is hiervan één en ander van te vinden in ons gamma.

Het land staat symbool voor wandelaars van over gans de wereld, niet tegenstaand dat het land deel uitmaakt van de Europese unie, is het in Europa zelf nog niet echt gekend om zijn wandelpaden, noch zijn avontuurlijke mogelijkheden. Slowakije is zo’n beetje centraal gelegen als het op toegankelijkheid neerkomt. Slowakije heeft ook bezienswaardigheden als Bratislava, VIkolinec, Banská Štiavnica, De grotten van de Aggtelek Karst en Slowaakse Karst, als de Historische stad Bardejov.

In het thema Wandelkaarten Slowakije, heeft BIBLIOTREK hiervan één en ander in het gamma, die het dan weer een stuk makkelijker maakt om de Slowaakse natuur in te trekken. De andere thema’s als wandelgidsen, fietskaarten- en gidsen zullen wellicht nog aan bod komen in de toekomst.

Bibliotrek gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. OK