Wandelgidsen Zweden BIBLIOTREK

Zweden, het enorme uitgestrekte nog ongerepte natuur landschap, met gekende plaatsen als Lapland. Een land die de natuurliefhebber alles biedt waar hij maar van kan dromen. Zweden is voor bijna 80% bedekt met naaldbossen. Voor wie interesse heeft in Zweden, zoekt best in de reeks van uitgever “Norstedts”. Deze uitgever, alsook anderen, bied de meest uitgebreide collectie aan wandelkaarten en gidsen. Zweden, wat de natuur betreft is het een enorm gebied gezien het land tot 11 keer de oppervlakte van Nederland bezit, alsook tot 15 keren België. 3 grote delen bieden Zweden een pak zogenaamde verschillende landschappen, onderaan deze pagina vind de individuele delen en landschappen opgenoemd. Wenst u een kijkje te nemen bij de Fietsgidsen i.p.v. de Wandelgidsen ? > Fietsgisden Zweden.


Resultaten per pagina wijzigen ...
Wandelgids Schweden - Mitte -Höga Kusten - Härjedalen (9783763344062) Rother
€ 15,95
Lees meer

Wandelgids Schweden - Mitte -Höga Kusten - Härjedalen Rother • 9783763344062

Wandelgids Schweden - Mitte -Höga Kusten - Härjedalen (9783763344062) Rother Productomschrijving: De geografische breedte van deze wandel gids "Zweden Center" bevat de gehele zuidelijke Nordland met de provincies Jämtland, Härjedalen, Ångermanland, Medelpad, Hälsingland en Gästrikland. In het westen, op hetzelfde moment aan de Noorse grens, de meest zuidelijke hoge berg en gletsjer in Zwed…

Wandelgids, Zweden zuid - 45 wandelingen (9789038925820) ELMAR
€ 16,95
Lees meer

Wandelgids, Zweden zuid - 45 wandelingen ELMAR • 9789038925820

Dit artikel behoort tot onze best verkochte artikelen!

Wandelgids, Zweden zuid - 45 wandelingen (9789038925820) ELMAR Productomschrijving: Een vertaling van de oorspronkelijke Duitse versie. Een klassieker onder de wandelgidsen. Met uitstekende dagtochten in het dal en het hooggebergte. Met praktische informatie en beperkt kaartmateriaal!  Wandelingen in verschillende moeilijkheids graden weergegeven in rood/blauw/zwart. De Rother wandelgids Z…

 Wandelgidsen Zweden BIBLIOTREK

Zweden zoals boven vermeld, beschikt over 3 landsdelen, dewelke op hun beurt in 25 zogeheten landschappen zijn onderverdeeld,  Norrland, is opgedeeld  met de landschappen Ångermanland, Gästrikland, Hälsingland, Härjedalen, Jämtland, Lapland, Medelpad, Norrbotten & Västerbotten. Svealand met de Landschappen: Dalarna, Närke, Södermandland, Uppland, Värmland & Vastmanland. Götaland, met de landschappen Blekinge, Bohuslän, Dalsland, Gotland, Halland, Öland, Östergötland, Skäne, Smàland, & Västergötland. Zweden kent eveneens 21 provincies die we hier niet zullen opnoemen.

Het uiterste noorden gaat over in toendra met schaarse boomgroei, de natuur komt veel overeen met die van West- en Midden-Europa, die relatief soortarm is wat boom soorten betreft. Natuurreservaten en 29 nationale parken beschermen het landschap van Zweden. Enkele interessante bezienswaardigheden in Zweden zijn onder meer: Slot Drottningholm, de Vikingnederzettingen, de Rotstekeningen van Tanum & Lapland. De parken bestaan met name uit 90% bosachtige gebieden, & dat vooral in het noorden van het land. Vier van deze parken maken deel uit van het werelderfgoed Laponia, één park maakt deel uit van het werelderfgoed Hoge Kust.
Zweden is een gekende unieke, en uitermate grote wildernis, die openstaat voor ontdekking, voor wie effectief de weg ernaartoe wil ondernemen. Zweden is één van de wildste & dunst bevolkte regio’s van Europa, met weinig mensen en des te meer natuur, met Lapland als de laatste wildernis van Europa. Je kunt er bijvoorbeeld de ruige bergen gaan ontdekken, eiland hoppen door de archipel langs de kust, of door een omvangrijk netwerk aan nationale parken, wandelroutes, accommodaties en bezienswaardigheden trekken.

Zweden is nagenoeg één groot nationaal park, maar met de officiële 29 nationale parken is Zweden onder de koningen van de natuur. Het Sarek NP in lapland met meer dan 100 gletsjers, en Padjelanta NP, twee parken die op de werelderfgoedlijst staan genoteerd van de UNESCO. Het Muddus NP staat bekend om zijn enorme diepe ravijnen, en de Stora Sjöfallet NP dan weer voor zijn hoge alpine pieken, zo valt er voor iedereen iets te ontdekken. Wenst u een kijkje te nemen bij de Fietsgidsen i.p.v. de Wandelgidsen ? > Fietsgisden Zweden.

Bibliotrek gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. OK