Reisgidsen Denemarken BIBLIOTREK

Noord Europa, een Scandinavisch land dat veelal in de belangstelling staat wegens de natuur van het land, waartoe ook Groenland & de eilanden groep Faeröer toebehoren. Het is het meest zuidelijk gelegen land van de Noordse landen en ligt ten zuiden van Noorwegen en ten zuidwesten van Zweden, waarmee het door een brug verbonden is. Denemarken bestaat hoofdzakelijk uit een groot deel van het schiereiland Jutland en de drie grote eilanden Funen, Seeland, en Lolland. Alles samen is dit dus een uniek land dat heel veel te bieden heeft aan de wandelaar en de fietser. De reeks van de Fietskaarten Denemarken & Fietsgidsen Denemarken bij BIBLIOTREK, zijn eveneens even interessante pagina's. Denemarken omvat het grootste deel van het schiereiland Jutland en ongeveer 405 eilanden, waarvan Seeland, Funen, Lolland, Falster, Langeland, Als, Møn, Bornholm en Amager de belangrijkste zijn.


Resultaten per pagina wijzigen ...
Reisgids - Kopenhagen in kaart (9789025756604) Dominicus
€ 10,95
Lees meer

Reisgids - Kopenhagen in kaart Dominicus • 9789025756604

Reisgids - Kopenhagen in kaart (9789025756604) Dominicus Productomschrijving: Van Nyhavn naar Christiania, langs De Kleine Zeemeermin naar Børsen en Amalienborg. Met deze gids kom je overal! * 8 uitklapbare stadskaarten * 60 bezienswaardigheden in beeld * 150 adressen voor restaurants, diners, bars, winkels, clubs en theaters * Een selectie van de beste hotels voor een leuke prij…

 Reisgidsen Denemarken BIBLIOTREK

Ook de eilanden Funen, Lolland, Falster, Langeland en het in de Oostzee gelegen Bornholm behoren tot Denemarken. Het eiland Funen is per brug, spoorbrug en tunnel verbonden met Jutland en Seeland. Het land staat in vele wandel- en hobby tijdschriften vermeld als bosland bij uitstek, het land is er dan ook volledig naartoe gebouwd, want de Denen zijn trots op hun bossen, aangezien ook vele van de Deense bezigheden op recreatief vlak in- en tussen de bossen plaats vinden. Wandelen- en fietsen zijn in Denemarken echt dep ingeburgerd. De bevolking neemt bijna evenveel de fiets naar het werk dan de auto. Wandelaars kunnen in Denemarken hun hartje ophalen op lange afstand routes tot zelf in het noorden, waar de karakteristieken van het landschap echt exceptioneel mooi zijn.

Denemarken beschikt over plaatsen die genoteerd staan op de UNESCO werelderfgoedlijst, zoals de grafheuvels, de runenstenen en de kerk van Jelling. De Kathedraal van Roskilde, het kasteel van Kronborg, de ijsfjord van llulissat op Groenland, de natuurmonumenten “Waddenzee” & “Stevns Klint”. Veel van het Denemarkens werelderfgoed is tot in het buitenland bekend en word jaarlijks door vele toeristen bezocht, al dan niet opgenomen in bijhorende georganiseerde cultuur wandelroutes.

De reeks van de Fietskaarten Denemarken & Fietsgidsen Denemarken bij BIBLIOTREK, zijn eveneens even interessante pagina's. Sinds 2007 is Denemarken ingedeeld in regio’s die toen de provincies hebben vervangen. De nieuwe regio’s zijn vandaag Nordjylland, Midtjylland, Hovedstaden, Sjælland & Syddanmark. Wat ook een grote trekpleister is, is de grote Beltbrug tussen de eilanden Funen & Seeland. Van Denemarken is Kopenhagen de grootste en  belangrijkste stad van het land, Kopenhagen ligt aan de oostkust van het eiland Seeland (Sjælland) en op het eiland Amager. De stad ligt aan de Sont. Denemarken is een redelijk versnippert land, als en de verschillende eilanden bekijkt op de kaart, is Denemarken precies een samenhang van een grote hoeveelheid eilanden, maar desondanks een natuurfenomeen, die aansluit op die van Noorwegen en Zweden.

Bibliotrek gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. OK