Wandelen in RoemeniëWandelen in Roemenië

Wandelkaarten Roemenië. Uiteraard kunt u ook met onze wandelgidsen ook op stap. Deze pagina gaat over Roemenië, een land die hoe langer hoe meer, gezien zijn intreden in de Europese Unie, openstaat voor toerisme, wandelaars en fietsers. Roemenië heeft zo zijn mooie kanten, evenals het feit dat er niet echt veel van gekend is. En dat gezien er ook weinig informatie van naar buiten komt door de toeristische diensten van Roemenië. Reizen in dit land is uniek, om het maar zacht uit te drukken. Met buurlanden als Hongarije & Moldavië, Bulgarije & Oekraïne, is dit een land, die niet echt de populaire bestemmingen biedt, afgezonderd voor de massa, met als gevolg dat het land nog niet werd overspoelt, en dus zijn volle ongerepte natuur in volle behoud heeft kunnen blijven behouden. Om de spanning erin te houden zorgen de Karpaten hier voor de verscheidenheid in landschapssoorten. Wandelkaarten Roemenië heeft voor de reis-, wandel- & fietssector aanzienlijke mogelijkheden, aan u om ze te ontdekken.


Resultaten per pagina wijzigen ...
Wandelkaart Fagaras - Bucegi & Piatra - Terraquest
€ 15,95
incl. BTW
Lees meer
TERRAQUEST

Wandelkaart Fagaras - Bucegi & Piatra - Terraquest • 9788361155751

Door: TERRAQUEST – Gepubliceerd: 1 augustus 2020

TOPO Wandelkaart Fagaras - Bucegi & Piatra Productomschrijving: Fagaras is een stad in de historische regio Zevenburgen in Roemenië in het District Brazov. De locatie is gekend voor zijn uitvalsbasis naar het naastliggende gebergte, Het natuurpark Bucegi is een beschermd gebied. Er vlak naast ligt het bekende Piatra Craiului Nationaal Park. Deze 3 regio's liggen heel dicht bij de stad Faga…

Wandelkaart Transylvania Romania - Terraquest
€ 11,95
incl. BTW
Lees meer
TERRAQUEST

Wandelkaart Transylvania Romania - Terraquest • 9788361155850

Door: TERRAQUEST – Gepubliceerd: 19 april 2024

Wandelkaart Transylvania - Terraquest Productomschrijving: Een serie speciaal ontworpen voor liefhebbers van grote reizen en bergwandelingen. Een gedetailleerde schaal en complete toeristische informatie om u te helpen bij het plannen van uw trekking. Dankzij het gelamineerde oppervlak en het flex-vouwen, zullen de Trekking-kaarten van TerraQuest je overal begeleiden, zelfs in de meest…

Wandelkaart Bucovina Maramures Transylvania Roemenië - Terraquest
€ 11,95
incl. BTW
Lees meer
TERRAQUEST

Wandelkaart Bucovina Maramures Transylvania Roemenië - Terraquest • 9788361155836

Door: TERRAQUEST – Gepubliceerd: 17 mei 2024

Wandelkaart Bucovina Maramures - Terraquest Productomschrijving: Een serie speciaal ontworpen voor liefhebbers van grote reizen en bergwandelingen. Een gedetailleerde schaal en complete toeristische informatie om u te helpen bij het plannen van uw trekking. Dankzij het gelamineerde oppervlak en het flex-vouwen, zullen de Trekking-kaarten van TerraQuest je overal begeleiden, zelfs in de…

Wandelkaart Retezat Nationaal Park Roemenië - Terraquest
€ 17,95
incl. BTW
Lees meer
TERRAQUEST

Wandelkaart Retezat Nationaal Park Roemenië - Terraquest • 9788361155867

Door: TERRAQUEST – Gepubliceerd: 17 mei 2024

Wandelkaart Retezat NP Roemenië - Terraquest Productomschrijving: Een serie speciaal ontworpen voor liefhebbers van grote reizen en bergwandelingen. Omvat: Retezat Nationaal Park Roemenië Een gedetailleerde schaal en complete toeristische informatie om u te helpen bij het plannen van uw trekking. Dankzij het gelamineerde oppervlak en het flex-vouwen, zullen de Trekking-kaarten van …

Transsylvanië & WalachijeTranssylvanië & Walachije

Wandelkaarten Roemenië ligt vlak op een midden europese bergketen, de Karpaten, die in het wereldbekende Transsylvanië liggen, zeg maar de Roemeense Alpen, die wild zijn en nog grotendeels ongerepte natuur bevatten. In Roemenië vindt u de volgende interessante steden: Sibin, Brasov, Arad, Maramures, Timisoara, Constanta, Bacau, Medias, Bukarna, CLuj, SInaia, Mamia & Neptun, deze laatste zijn de meest toeristische. Men heeft groot gelijk om dit deel van Europa te willen opzoeken, u hoeft zich uiteraard wel te hoeden voor gevaarlijke natuur. Blijf op de vooropgestelde wandelroutes door Roemenië. Roemenië is geen gevaarlijk land, eerder een iets wat armer land, maar heeft een enorm rijke natuur, die nu net is wat de meeste wadelaars en fietsers naar op zoek zijn.

Met behulp van onze wandelkaarten zit u uiteraard goed! Maar met de wandelgidsen Roemenië kunt u meer informatie meenemen. Zo krijgt u met een kaart een overzicht, de bijhorende informatie over wandelen. Europese reisgidsen bieden u dan weer de toeristische  informatie die ook best nuttig is.

 

Boekavina- Maramures & TranssylvaniëBoekavina- Maramures & Transsylvanië

Geloof het nu of niet, maar de Karpaten vormen een halfcirkelvormige ronde van zo’n dikke 1500 km lang en 100 tot 350 km breedte. Dus Transsylvanië met zijn Roemeense Alpen, deel van de Karpaten en onze meest favoriete bewoner "Dracula", of Walachije met zijn doorlopende Donau en zijn ijzeren poort bij de Zwarte Zee.  De cirkel begint bij Bratislava aan de Oostenrijkse grenst aan de Donau, in het zuiden eindigen de Karpaten bij de IJzeren poort op de grens met Servië. Uiteraard al heel ver verwijderd van “The civilized world”

Dit land kan worden onderverdeeld in volgende onderdelen: de Westelijke Karpaten, met als hoogste punt de Gerlachovský štít, en onderdeel van de Hoge Tatra in Slowakije, de Beskiden of Woudkarpaten met als hoogste punt de Hoverla in Oekraïne, de Oostelijke Karpaten, met als hoogste punt de Pietrosul in Roemenië, en de Transsylvanische Alpen of Zuidelijke Karpaten, met als hoogste punt de Moldoveanu in Roemenië. Voor wie een reis, wandeling of fietstocht plant in Roemenië, die is aan een surprise toe, want het land biedt meer dan wat de gemiddelde Europeaan zou vermoeden. Arme mensen betekenen ook vrijgevigheid, vriendelijkheid, en gastvrijheid.

Met een beetje creativiteit weet u als Wandelaar precies wat er interessant is de buurlanden, zo kunt u als wandelaar steeds naar die buurlanden gaan kijken op de pagina: Hebben we het over Tsjechië, dan is deze pagina belangrijk wandelkaarten Tsjechië of is het Slowakije dan is het deze wandelkaarten Slowakije.

Terug naar boven