Bulgarije

De Balkanlanden behoren tot de nieuwe reisbestemmingen van de 21ste eeuw. Deze oude, prachtige gebieden bulken van het natuurschoon. Zo ook Bulgarije, dat door steeds meer toeristen wordt ontdekt en gesmaakt, naast de al meer populaire reisdoelen Slowakije, Hongarije, Kroatië, ... Het land kan uitpakken met een kustlijn van zomaar eventjes 380 km lang aan de Rode Zee. Bulgarije is zonder meer een aanrader voor wandelaars en beschikt over een paar speciale elementen. Zo vindt u bijvoorbeeld in centraal Bulgarije, van oost naar west, uitlopers van het Balkangebergte. In het zuiden ligt het Rodopegebergte. Als u een reis plant naar Bulgarije, moet u er rekening mee houden dat dit allesbehalve een klein land is. Een goede voorbereiding als wandelaar of fietser is daarom nodig.


Resultaten per pagina wijzigen ...
Wandelgids / Bulgarije - Pirin & Rila gebergte (9783763344147) Rother
€ 13,95
Lees meer

Wandelgids / Bulgarije - Pirin & Rila gebergte Rother • 9783763344147

Wandelgids / Bulgarije - (9783763344147) Pirin & Rila gebergte. Rother Omschrijving: Wie in Europa wilt blijven, maar toch naar avontuur opzoek is, is Bulgarije een ideale bestemming. De 2 hoogste bergen en het belangrijkste nationale park van het land, Pirin en Rila, zijn ongerepte natuurgebieden gebleven als en een oase van rust. Terwijl Pirin overwegend rocky is met een Alpine karakter,…

Wandelgids / Bulgaria's National Parks - walking guide (9781852845742) Cicerone
€ 22,95
Lees meer

Wandelgids / Bulgaria's National Parks - walking guide Cicerone • 9781852845742

Wandelgids / Bulgaria's National Parks - walking guide. Deze handige gids bevat routebeschrijvingen voor 12 meerdaagse tochten in Bulgarije's hoogste en wildste bergketens in de Pirin, Rila en Centraal-Balkan nationale parken. De tochten zijn gericht op fit, ervaren bergwandelaars, want de routes bevatten steile beklimmingen en zijn blootgesteld aan rotsen. De routes variëren van 7 tot en …

BulGarije

In Bulgarije zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden die echt de moeite lonen. Zo zijn er het nationale park Pirin, met een oppervlakte van 42km² en het gelijknamige Pirin gebergte in het zuidwesten. Deze twee pareltjes zorgen er voor dat Bulgarije mee aan de top staat van de lijst met mooiste natuurgebieden in Europa. Het nationaal park kenmerkt zich door een kalkstenen Balkanlandschap, met meren, watervallen, holen en pijnboombossen. Door de unieke biodiversiteit en opmerkelijke natuurlijke formaties van Pirin, heeft de Bulgaarse regering aangewezen meer dan 40.000 hectare te beschermen als natuurgebied. Nationaal park "Pirin" maakt daarmee deel uit van UNESCO's programma "Man and the biosphere", dat als doel heeft waardevolle ecosystemen te bewaren.

Het Pirin nationaal park en gebergte liggen in het zuidwesten van Bulgarije, ten zuiden van het Rila gebergte en ten zuidwesten van het Rhodope gebergte. Het park omvat een hooggebergte met spitse toppen. Bekende bezienswaardigheden aan de voet van het gebergte zijn Sadanski en het skigebied Bansko. Een groot gedeelte van Pirin is werelderfgoed. Het biosfeerreservaat Doupki-Djindjiritza, waar steeds vaker over wordt gesproken, ligt op de noordelijke hellingen van Pirin en in de kernzone van het nationale park. In het nationaal park zelf, is er een dergelijk groot aantal goed uitgezette wandelroutes, dat Bulgarije er bij wandelaars een stuk bekender door is geworden. De routes hebben elk een eigen kleur en variëren in lengte van een uur tot bijna tien uur wandelen. De rode route is een deel van de Europese E4 wandelroute. In Bansko is een bezoekerscentrum met informatie over wandelen in de zomer.

Bibliotrek gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. OK