Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een land in het zuidwesten van de Grote Oceaan. Het bestaat uit twee grote eilanden, het noordelijk gedeelte en het zuidelijk gedeelte, alsook een aantal kleinere eilanden. Het land staat bekend voor zijn serieuze natuur, een land die weliswaar ver van alles ligt, en tegelijk dichtbij. Want wie naar Nieuw-Zeeland gaat die gaat niet voor de “kiwi girls”, maar veel eerder voor de uitgebreide natuur. De wandelgidsen Nieuw-Zeeland, zijn een thema bij BIBLIOTREK die weliswaar nog steeds in uitbreiding is, en nog een tijdje zal zijn. Door zijn locatie op de wereldbol, is Nieuw-Zeeland een bestemming waar niet elke uitgever uitvoerig wandel- en fietskaarten en gidsen van uitbrengt. Voor velen is Nieuw Zeeland dan ook een droomreis, voor anderen dan weer slechts een wandelgebied.


Resultaten per pagina wijzigen ...
Wandelgids / Neuseeland (9783763343386) Rother
€ 20,95
Lees meer

Wandelgids / Neuseeland Rother • 9783763343386

Wandelgids / Neuseeland (9783763343386) Rother. Productomschrijving: Nieuw-Zeeland, het "land van de lange witte wolk" is moeilijk te overtreffen. Rijk aan contrasten en met een overvloed aan landschappen en natuurlijke schoonheid, het is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Dankzij zijn nauwelijks eindigende netwerk van goed geprepareerde en gemarkeerde paden ontstaan, tallo…

 Nieuw-Zeeland

Met slechts 17 regio’s is Nieuw-Zeeland een van de kleinere gemeenschappen, die dan nog eens 2 landsdelen omvat. De Cookeilanden, Niue, Ross Dependency & Tokelau behoren ook tot deze gemeenschap. De belangrijkste landmassa's van Nieuw-Zeeland zijn het Noordereiland en het Zuidereiland, die door de Straat Cook van elkaar gescheiden worden. De kortste afstand tussen de twee eilanden bedraagt 24 kilometer. Het Zuidereiland is daarvan het grootst en wordt van noord naar zuid gescheiden door de Nieuw-Zeelandse Alpen. Mount Cook met zijn 3724 meter steekt hier boven al de rest, waar het gebied zelf tot 17 pieken bevat die boven de 3000 meter liggen.

Het Noordelijk eiland, het minder bergachtig deel zeg maar, kent vulkanisme. Vanaf ongeveer het midden van het eiland loopt een vulkanisch actieve zone naar het noordoosten. De hoogste top op het Noordereiland is Mount Ruapehu, een actieve vulkaan met een hoogte van 2797 m. Naar oppervlakte gerangschikt is Stewarteiland het derde eiland van Nieuw-Zeeland. Het ligt 30 km ten zuiden van het Zuidereiland en wordt daarvan gescheiden door de Straat Foveaux.

Het zijn deze 3 eilanden die Nieuw-Zeeland hebben groot gemaakt in functie van wandelroutes, en mountainbike routes. De eilanden worden dan ook jaarlijks bezocht door duizenden toeristen. Wandelen in Nieuw-Zeeland is top. Bij BIBLIOTREK bestaat een speciale pagina enkel geweid aan Nieuw-Zeeland, in functie van wandelgidsen- en kaarten. Het Thema noemt ook Wandelgidsen Nieuw-Zeeland, en bied voorlopig een beperkte oplage aan mogelijkheden.

Bibliotrek gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. OK