Reisgidsen Griekenland BIBLIOTREK

De Helleense Republiek, in Zuidoost-Europa. Griekenland bestaat uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden die alles samen zo’n 20% van Griekenland omvat. Griekenland is een reisbestemming voor duizenden mensen elk jaar opnieuw. En heeft van alles gemeen met zijn buurlanden. Gezien Griekenland een enorm uitgestrekt en versnippert land is, in functie van landoppervlakte dan wel degelijk, is het moeilijk om op een gemakkelijke manier over een regio te spreken, en worden bijgevolg de eilanden bij naam toevertrouwt aan de omliggende zeeën, zoals de Ionische zee & de Egeïsche zee. De grootste eilanden, en bijgevolg ook de meeste bekendste, zijn Kreta, Euboea, Lesbos & Rodos. Griekenland is een geschiedenis rijk land, die een vooraanstaande rol heeft gespeeld in de klassieke oudheid. De democratie zoals die vandaag, is een staatsvorm die ontstaan in het oude Griekenland. In het thema van Wandelkaarten Griekenland & Wandelgidsen Griekenland, is heel wat te vinden bij BIBLIOTREK.


Resultaten per pagina wijzigen ...
Wandelgids, Walking and Eating in Kefalonia (9781856915007) Sunflower books
€ 13,95
Lees meer

Wandelgids, Walking and Eating in Kefalonia Sunflower books • 9781856915007

Wandelgids, Walking and Eating in Kefalonia (9781856915007) Sunflower books Productomschrijving: Kefalonia wordt als een rustig eiland gezien met verscheidende haventjes zoals dat van Fiskardo in het noorden. Het rustige dorpje Assos heeft een voor badgasten aantrekkelijk strand. Fiskardo daarentegen is een heel bedrijvige haven met vele restaurantjes en winkeltjes. Vergezichten zijn vanaf…

 Reisgidsen Griekenland BIBLIOTREK

Ongeveer twee derden van de Grieken woont in de stedelijke gebieden, en toch zeker een kwart in- en rond Athene. Griekenland huist een paar van s ’werelds mooiste overblijfselen, zoals de Acropolis, de Pella, het strand van Mikonos & Athene zelf. Allemaal vormen een zekere zaak voor de Grieken, want elk jaar opnieuw komen de toeristen om deze paar UNESCO geklasseerd erfgoed te bezoeken. De overgrote meerderheid van de toeristen gaat naar de eilanden in Ionische zee. Op het vasteland en op het schiereiland Peloponnesos gaan zij vooral naar de bezienswaardigheden van de klassieke oudheid.

Verder zijn de tempel van Apollo Epicurius te Bassae, de berg Athos, de Meteora-kloosters, Rhodos, de overblijfselen van het paleis van Knossos op Kreta, Mycene en de archeologische plaats Epidaurus onder de ander bekende locaties die Griekenland rijk is. Die op zich terug bewijst dat Griekenland zijn grootste trekpleister, de overblijfselen van de oudheid zijn. Griekenland is verdeeld in verschillende regio’s zoals zoveel landen. De verschillende regio’s zijn: Attica, Centraal-Griekenland, Centraal-Macedonië, Kreta, Oost-Macedonië en Thracië, Epirus, de Ionische eilanden, de Noord Egeïsche eilanden, Peloponnesos, de Zuid-Egeïsche Eilanden, Thessalië, West-Griekenland, West-Macedonië & de monnikenstaat Athos.

Uiteraard is Griekenland veel meer dan regio’s en statistieken, en verdiend een plus n onze boek wat wandelen en trekking betreft. Griekenland beschikt over een reuze aantal kaarten en gidsen over zijn prachtige eilanden groepering. In het thema van Wandelkaarten Griekenland & Wandelgidsen Griekenland, is heel wat te vinden bij BIBLIOTREK.

Bibliotrek gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. OK