Fietsroutes in de Vogezen

Fietsen in de vogezen is vergelijkbaar met de vooralpen of de regio van de Midi Pyreneeën. We spreken over heuvels, en zelfs die kunnen redelijk pittig zijn. De Vogezen zijn gekend om hun milde klimaat en hun gezellige dorpen en stegen. Zelfs de fietshotel Vogezen is tegenwoordig een soort arrangement die u veel vlotter kunt vinden dan pak weg 10 jaar geleden.  De Vogezen zijn gekend voor zijn grote regionaal park, die bijna de gehele bovenste regio van de Vogezen omvat, zijnde het Parc naturel régional des Ballons des Vosges. De onderste en middenste locaties van de Vogezen gaan tot net voorbij  Neufchâteau. Het park ligt tot bijna pal tegen het gebied van de Jura, en in de Vogezen zegt men dat de Jura een deel vormt van de Vogezen, iets wat u best niet kunt zeggen tegen een inwoner van de regio van de Jura.


Resultaten per pagina wijzigen ...
Fietskaart VEL09 - Ballons des Vosges à vélo - IGN
€ 9,95
incl. BTW
Lees meer
Institut Géographique National

Fietskaart VEL09 - Ballons des Vosges à vélo - IGN • 9782758551638

Door: Institut Géographique National – Gepubliceerd: 5 juli 2021

Ballons des Vosges à vélo - IGN Productomschrijving: Het beroemde PNR Des ballons des Vosges, is op deze kaart de berg van formaat voor fietsers die hem aandurven. Deze gloednieuwe IGN fietskaart speelt in op de vraag naar informatie van fietsers voor dit deel van de Franse natuur. De kaart is op schaal 1:30.000 en laat u de routes zien die de fietsers het meeste plezier en uitdaging biedt…

Vogezen fietsen

Fietsroutes in de Vogezen zijn veelvoudig te vinden, van de weg voor de koersfiets, tot de MTB routes door de heuvels. De Vogezen heeft het allemaal. Op dit moment zijn de rekken niet echt veelvuldig gevuld met art. voor de fietser bij Bibliotrek. Maar de uitgevers gaan hier de laatste jaren dieper op in, en er komen steeds meer exemplaren uit die de echte fietser plezier zullen doen.

Een fietsvakantie in de Vogezeg

Fietsen in de Franse Vogezen, ook wel bekend als de Vogezen, biedt een uitzonderlijke ervaring voor fietsers van alle niveaus, met een combinatie van adembenemend natuurschoon en uitdagende routes. De Vogezen liggen in het noordoosten van Frankrijk en worden gekenmerkt door hun glooiende heuvels, dichte bossen en schilderachtige valleien, die een gevarieerde en schilderachtige achtergrond vormen voor fietsliefhebbers. De regio staat vooral bekend om zijn "ballons", de afgeronde toppen die een panoramisch uitzicht bieden.

Fietsers kunnen beroemde beklimmingen als de Ballon d'Alsace en de Grand Ballon bedwingen, die zowel een fysieke uitdaging als een prachtig uitzicht op het omringende landschap bieden. Deze routes zijn populair bij degenen die trainen voor of gewoon geïnspireerd zijn door de Tour de France, die vaak etappes in de Vogezen heeft. De Route des Crêtes is een must-rit en biedt een tocht op grote hoogte langs de bergkam met adembenemende uitzichten en een mix van gladde wegen en ruig terrein. Voor een meer ontspannen ervaring bieden de valleien en lagere heuvels zachtere routes door charmante dorpjes als Gérardmer en La Bresse, waar fietsers kunnen genieten van de lokale keuken en gastvrijheid. De Vogezen zijn ook geschikt voor mountainbikeliefhebbers, met talloze paden die door bossen en over ruig terrein slingeren. Goed gemarkeerde paden en speciale fietsenstallingen maken het gemakkelijk om de natuurlijke schoonheid van de regio te verkennen.

Kortom, fietsen in de Vogezen combineert fysiek avontuur met landschappelijke schoonheid, culturele ervaringen en het plezier van het ontdekken van een van de meest pittoreske regio's van Frankrijk op twee wielen.

Terug naar boven